Järgmise nädala alguses hakkab kehtima talvine maanteede piirkiirus

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kiirusepiirangu märk 90 km/h Laagri maksimarketi juures.
Pildil on kiirusepiirangu märk 90 km/h Laagri maksimarketi juures. Foto: LIIS TREIMANN / PM/EMF

26.novembrist tühistatakse riigiteedel suurima lubatud sõidukiiruse 100 ja 110 kilomeetrit tunnis kehtivus. Suurimaks lubatud sõidukiiruseks jääb 90 kilomeetrit tunnis.

Valgel ajal heade sõidutingimuste korral jääb Maanteeametile õigus Tallinna-Pärnu maantee Laagri-Ääsmäe lõigul tõsta muutuva teabega liiklusmärkidega lubatud sõidukiirus kuni 110 kilomeetrini tunnis.

Tänavu sai kiirusega 110 kilomeetrit tunnis sõita 135 kilomeetril ja 15 kilomeetri pikkuses tõsteti kiirust 100 kilomeetrini tunnis. Lubatud suurimat piirkiirust tõsteti neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel. Piirkiiruste muutmine on reguleeritud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi määrusega «Suurima lubatud sõidukiiruse suurendamise tingimused ja kord».

Talvine tee vajab sõidukijuhtidelt suuremat tähelepanu, et ohutult sihtpunkti jõuda. Talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles