«Käed üles!»: sukkpüksid pähe vedanud «naljamehed» ähvardasid relvaga panka röövida (7)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Gde Swedbank?» - kolm noormeest võtsid kätte ja otsustasid ühel sombusel pühapäeval Tallinnas inimesi hirmutada.
«Gde Swedbank?» - kolm noormeest võtsid kätte ja otsustasid ühel sombusel pühapäeval Tallinnas inimesi hirmutada. Foto: Erakogu
  • Politsei konfiskeeris nii relva kui maskid
  • Mehed uhkustasid oma tegevusega sotsiaalmeedias
  • Politsei reageeris suurte jõududega

«Gde Swedbank,» skandeerisid endale naiste sukkpüksid pähe ajanud kolm täismeest Instagramis. Panka siiski õnneks ei jõutud, sest järgmisel sotsiaalmeedias ilmunud videol olid kohal juba politsei vilkuvad sireenid ning alustatu sai kiire lõpu.

Nimelt laekus pühapäeval, 11. novembril politseile mitmeid ärevaid teateid Tallinnas ringi sõitvast Volkswageni väikebussist, mille salongis istuvad pähetõmmatud sukkpükste ning suusamaskiga mehed. Kõigele lisaks vehiti klaasi taga ka relvaga.

Ühel juhul jäi väikebuss Hobujaama tänaval seisma, kõrvalistuja lasi akna alla, sihtis relvataolise esemega ja käskis inimesel käed üles tõsta.

Linnakodanike teadete peale peatati Volkswageni väikebuss.
Linnakodanike teadete peale peatati Volkswageni väikebuss. Foto: PPA

Ühel juhul jäi väikebuss Hobujaama tänaval seisma, kõrvalistuja lasi akna alla, sihtis relvataolise esemega ja käskis inimesel käed üles tõsta. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul oli seega patrullidele laekunud informatsioon üsna tõsine.

Kiirelt reageerinud politseinikel õnnestus kirjeldatud Volkswagen peatada kell 14.35. Autos olnud kolmest mehest pidasid politseinikud kinni 27-aastase kaasreisija. Samuti leiti Volkswagenist relvataoline ese, milleks oli musta värvi stardipüstol ja mustad sukad ehk maskid, mis meestel ees olid.

Politsei poolt konfiskeeritud sukkpüksid ning stardipüstol.
Politsei poolt konfiskeeritud sukkpüksid ning stardipüstol. Foto: PPA

Mõistagi alustati juhtunu osas kriminaalmenetlust. Ehkki ähvardused sotsiaalmeedias olid karmid, tunnistati uurijale, et kogu ettevõtmise mõte oli ainult natukene nalja teha. Kuna 27-aastane noormees kahetses tehtut, siis lõpetati kriminaalmenetlus oportuniteedi (otstarbekuse - K.R) põhimõttel ja mehelt mõisteti riigituludesse välja 400 eurot.

Tambre sõnul käitusid inimesed, kes 112 helistasid, väga õigesti. «Julgustan kõiki teisigi seda alati tegema, sest õhkrelvad on originaalrelvale välimuselt identsed. Relvadega seotud väljakutsetele reageerime alati kõrgeima prioriteedi alusel ning suurte jõududega,» ütles Tambre. Tema sõnul on sel hetkel politseinike esmaülesanne tagada ümberkaudsete inimeste turvalisus, mistõttu võib taoline olukord eskaleeruda ning seada lõpuks ohtu relvaga vehkija enda.

Kriminaalbüroo juhi sõnul peavad kõik relva, aga ka relvataolist eset omavad inimesed seda enesega kaasas kandma varjatult ning käituma teistes inimestes hirmu tekitamata. «Avalikus ruumis niisama relvaga vehkimisele ei ole mingit õigustust,» toonitas Tambre.

«Gde Swedbank?» - kolm noormeest otsustasid pühapäeval Tallinnas inimesi hirmutada.
«Gde Swedbank?» - kolm noormeest otsustasid pühapäeval Tallinnas inimesi hirmutada. Foto: Erakogu
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles