Kõrghariduse õppekoha baasmaksumus tänavu ei muutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid.
Tudengid. Foto: Sille Annuk.

Haridus- ja teadusministeerium tahab jätta tänavu riikliku koolitustellimuse alusel moodustatud õppekoha baasmaksumuse mullusega samale tasemele.

Haridus- ja teadusministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mille järgi on õppekoha baasmaksumus bakalaureuseõppes 26 000 krooni ning magistriõppes 39 000 krooni.

Integreeritud õppekavadel ehk arstiõppes, loomaarstiõppes, proviisoriõppes, hambaarstiõppes, arhitektiõppes, ehitusinseneriõppes ja klassiõpetaja õpetajakoolituses on õppekoha baasmaksumus eelnõu järgi 32 500 krooni

Samal tasemel oli õppekohtade baasmaksumus ka 2008. aastal. Baasmaksumus on ühe õppekoha arvestuslik maksumus, mis sisaldab ühe üliõpilase õpetamiseks tehtavaid kulutusi. Õppekoha maksumus sõltub ka õppevaldkonna kallidusest, mistõttu kujuneb õppekoha tegelik maksumus baasmaksumuse ja vastava valdkonna koefitsiendi korrutisena.

Ülikooliseaduse kohaselt kehtestab valitsus igaks eelarveaastaks riikliku koolitustellimuse alusel moodustatud õppekoha baasmaksumuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles