Koolid leevendavad tööjõupõuda asendusteenistujate abil (7)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asendusteenistuja Markus Puidak on Randvere koolis väga rahul, sest saab seal ka oma arhitektuurihuvi rakendada. 
Asendusteenistuja Markus Puidak on Randvere koolis väga rahul, sest saab seal ka oma arhitektuurihuvi rakendada. Foto: Konstantin Sednev

Noormehed, kelle tervis kaitseväes teenida ei luba või kes relva kätte võtta ei taha, oleksid koolides suureks abiks.

Koolijuhid oleksid rõõmsad, kui neile tuleks appi rohkem noormehi, kes kaitseväe asemel asendusteenistusse lähevad. Ka paljud teenistuseks kõlbmatud poisid saaksid nende hinnangul koolis abiks olla. Kaitsevägi aga teiste valdkondade toetamist õigeks ei pea ning leiab, et ka asendusteenistujad peaksid eeskätt tegutsema riigikaitse alal.

«Koolidesse pole leida logopeede, psühholooge, sotsiaalpedagooge, eripedagooge. See on fakt. Raha on. Seadused on. Keegi ei taha öelda, et on ise midagi tegemata jätnud,» kritiseeris Järveküla kooli direktor Mare Räis olukorda haridussüsteemis. Ühe lahendusena näevad nii tema kui ka mitme teise kooli direktorid asendusteenistuses olevate noormeeste laialdasemat rakendamist. Tugispetsialistidena asendusteenistujad küll töötada ei saa, kuid abiõpetajatena ning tugiisikutena on nad suureks abiks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles