Naiste võidupisarad, meeste kaotusraev

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann tiimikaaslasi juhendamas.
Marie Turmann tiimikaaslasi juhendamas. Foto: Richard Gray/Maailma Curlinguliit

Eesti naiskond pääses kodusel EMil B-divisjonis finaali, millega tagas uueks aastaks koha Euroopa tippude seas ja pääsu jaanuaris toimuvale MM-valikvõistlusele. Meeste ees löödi uks kõige järsemalt kinni.

«Neil oli üks võimalus meie kivi sealt eest ära lükata ja täpselt selline vise neil ka õnnestus. Sentimeetrite küsimus, aga nad tegid selle ära,» meenutas Eesti meeskonna kapten Harri Lill olukorda veerandfinaalmängust, mil Taani koondise kapten matši viimase kiviga 5:7 kaotuse 8:7 võiduks keeras. Valusat kaotust ei elanud üle kogu Eesti koondise inventar, mille peal teel riietusruumi end välja elati.

Üle voolasid ka naiskonna (Liisa Turmann, Erika Tuvike, Heili Grossmann, Kerli Laidsalu ja Marie Turmann) emotsioonid, aga neil oli põhjust rõõmustamiseks. Muidu tasavägiselt kulgenud matšis Türgiga tehti kahel pool vaheaega kiire spurt, mille tulemusel 7:3 võideti. Viimased kolm EMi oli Eesti naiskond jäänud kolmandaks, nüüd lõpuks murti uks A-divisjoni lahti. Koondislased pühkisid jäält ära tulles pisaraid ja embasid üksteist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles