Kindral Terras: tahaksin tagasi tõmbuda (3)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur kala väikses tiigis on palju parem olla kui väike kala suures tiigis, ütleb Terras, kes peab karjääri parimaks ajaks aastaid pataljoniülemana. FOTO: Tairo Lutter
Suur kala väikses tiigis on palju parem olla kui väike kala suures tiigis, ütleb Terras, kes peab karjääri parimaks ajaks aastaid pataljoniülemana. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Kas NATO-l on Eesti jaoks vettpidav kaitseplaan? Mis saab ajateenistuse mudelist ja kollektiivkaitsest aina isikukesksemas Eesti ühiskonnas? Ametist lahkuv kaitseväe juhataja kindral Riho Terras (51) räägib Viimsi sõjamuuseumis antud usutluses oma ametiaja ilust ja valust, ning miks ta poliitikutele korvi andis.

President Kersti Kaljulaid ütles kaitseväe aastapäeva kõnes, et olete olnud brisantne ohvitser. See on termin lõhkeaine kohta.

Paljud võtsid sel hetkel telefonid, et uurida, mida see tähendab. Eks ta ilmselt minu käremeelset iseloomu mõtles. Vahel lihtsalt kihvatab ja see on mind teinekord sundinud ka vabandust paluma, aga sellega ma saan ka hakkama – pole hullu.

Millal te viimati poliitikute tegude peale närvi läksite?

Siis kui ilma mingit kompensatsioonimehhanismi välja mõtlemata kaotati eripensionid. Minu sisetunne ütleb, et ei hakka olema väga keeruline vahest isegi mitte värvata, vaid sellises mahus õppusi läbi viia, kus intensiivsus on nii kõrge.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles