Ratas lubab vajadusel panna ränderaamistiku valitsuses hääletusele (16)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Jüri Ratas teatas täna, et kui riigikogus läheb läbi Reformierakonna ja Vabaerakonna ettepanek anda ränderaamistikus otsustus valitsusele, on ta valmis panema selle valitsuses ka hääletusele.

«Selgus ja vastutus tänases olukorras, kus auväärt riigikogu hakkab arutama ÜRO globaalset ränderaamistikku, on vajalikud meie riigi ja rahva ees ning rahvusvahelisel areenil,» teatas peaminister Jüri Ratas sotsiaalmeedias. Ta lisas, et olles ise aastaid riigikogus töötanud ning on ka peaministrina alati rõhutanud parlamendi olulist rolli ja otsustusõigust. «Seetõttu lähtun edasises tegevuses riigikogu täna vastu võetavast avaldusest,» kirjutas peaminister.

Ratase sõnul on ta püüdnud viimaste nädalate jooksul saavutada Isamaa toetust ränderaamistikule. Kahetsusväärselt on see päädinud jäiga vastuseisuga. Seetõttu algatasid 39 saadikut avalduse parlamendis, kel on vastavalt põhiseadusele rahvaesindusena mandaat otsustada olulisi riigielu küsimusi.

«Kui rahvaesindajad peaks Reformierakonna ja Vabaerakonna eestvedamisel loobuma parlamendi õigusest ja võimalusest seisukoht kujundada, siis olen valmis viima ränderaamistiku küsimuse valitsusse ning antud keerulises olukorras selguse saamiseks ka hääletama. Jah, see viimane lahendus ei ole küll kuidagi koalitsioonivalitsuse otsustuspõhimõtetega kooskõlas, kuid meil tuleb sel juhul lähtuda riigikogu vastavast soovist,» tõdes Ratas.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles