Saaremaalt kaob tänavu häirekeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskuse logo.
Häirekeskuse logo. Foto: Postimees.ee.

Päästeameti halduses asuv üleriigilise päästeasutusena toimiv häirekeskus kavatseb alanud aastal likvideerida viimase alles jäänud maakondliku häirekeskus Kuressaares, päästejõudude reageerimiskiirus selle all ei kannata.

Kõik Saare maakonnast tehtud hädaabikõned hakkavad jõudma Pärnusse, päästejõudude reageerimise kiirus selle all häirekeskuse juhi sõnul kannatada ei saa, kirjutab ajaleht Meie Maa.

«Kuna pidime olem kindlad, et Saaremaa inimesed kuidagi hätta ei jääks, ei soovinud me enne häirekeskust sulgeda, kui sidetehnilised süsteemid on vajalikul tasemel välja arendatud, et tegevust saab edasi jätkata Pärnus. Uus raadiosidevõrk loob selleks võimaluse,» ütles vabariikliku häirekeskuse direktor Janek Laev.

«Abi peab jõudma vajajani õigel ajal ükskõik mistahes Eesti punktis. Sideühenduste kiirus on täna selline, mida me isegi ei tunneta,» sõnas Laev.

Kunagi võeti hädaabi kõnesid vastu kõigis Eesti 15 maakonnas. 2000. aastal alustati maakondlike häirekeskuste koondamist nelja regionaalsesse keskusesse, vaid Saaremaal Kuressaares on säilinud häirekeskuse üks haru, kus töötab kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles