Sisekaitseakadeemia rektori kohusetäitjaks määrati Marek Link

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppe­keskus.
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppe­keskus. Foto: Urmas Luik

Siseminister Katri Raik määras sisekaitseakadeemia rektori kohusetäitjaks kuni uue rektori valimiseni arendusprorektor Marek Linki.

Marek Link on sisekaitseakadeemias töötanud pea 12 aastat ja tunneb organisatsiooni hästi, teatas akadeemia pressiesindaja BNSile. Link peab oluliseks arendada akadeemias kaasaegset õpikeskkonda, tõsta teadus- ja arendustööde mahtu ning kvaliteeti, rahvusvahelist tuntust ja mainet. Tema sõnul peab akadeemia lisaks kvaliteetsele õppele kasvama ja kujunema tõsiseltvõetavaks siseturvalisuse valdkonna kompetentsikeskuseks.

Link on haridusteaduse magister hariduse juhtimine erialal. Oma tööalast karjääri alustas ta Pärnumaal Uulu Põhikooli töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja ning Uulu Spordi-ja Kultuurikeskuse juhatajana, olles samal ajal ka võrkpalli treener. Sisekaitseakadeemias on Link töötanud aastast 2007. Ta on osalenud lugematutes rahvusvahelistes projektides (Kosovo Twinnig, Target, Driver +) ning võrgustikes (CEPOL, FRONTEX, OSCE/DCAF) projektijuhi, koolitaja ja eksperdina.

Tema eestvedamisel tunnustati akadeemiat 2012. aastal simulatsioonikeskuse loomise ja arendamise eest Põhjamaade kvaliteedi agentuuride ühenduse, Soome president Sauli Niinistö auhinnaga «Innovation of Innovation Grand Prix». 2018. aastal tunnustasid Tallinna linn ja Eesti Konverentsibüroo Marek Linki Euroopa julgeoleku teadus- ja arendustegevuse suurürituse SRIEE2017 eduka ja silmapaistva korraldamise eest.

Vastne siseminister Katri Raik sõnas, et konkurss sisekaitseakadeemia rektori leidmiseks kuulutatakse välja lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles