Vene sõjaväelased inspekteerivad Eesti kaitseväge (12)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ohvitserid inspekteerisid Tapal 1. jalaväebrigaadi ka tänavu märtsis.
Vene ohvitserid inspekteerisid Tapal 1. jalaväebrigaadi ka tänavu märtsis. Foto: Marina Loštšina

Eestisse saabusid täna Vene sõjaväe inspektorid, et tutvuda 2011. aasta Viini kokkuleppe raames Eesti kaitseväe objektidega.

Inspekteerijad saabusid Eestisse täna ning nad tutvuvad kaitseväe objektidega kuni neljapäevani, ütles kaitseväe pressiesindaja kapten Aivo Vahemets Postimehele.

Vene inspektorid tutvuvad kaitseväe harjutusalade ja kaitseväe üksustega, samuti annavad Eesti kaitseväelased neile ülevaate kaitseväe õppuste ja muude kaitseväeliste tegevuste kohta.

Venemaa tuumaohu vähendamise riikliku keskuse juhataja Sergei Rõžkov ütles Interfaxile, et inspektoritel on kavas tutvuda kokku alaga, mis hõlmab 15 000 ruutkilomeetrit ehk kolmandik Eesti pindalast.

Vene sõjaväe inspektorid tulevad Eestisse 2011. aastal Viinis sõlmitud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE julgeoleku- ja usaldusmeetmete kokkuleppe alusel. Taolised inspektsioonid toimuvad regulaarselt.

Vastavalt Viini dokumendile julgeoleku- ja usaldusmeetmetele võivad organisatsiooni liikmesriigid sooritada inspekteerimisvisiite, mille eesmärk on usalduse ja julgeoleku kindlustamine OSCE liikmesriikide vahel.

Raport inspektsiooni tulemustest saadetakse kõikidele OSCE liikmesriikidele.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles