Brasiilia ekspresident Lula sai uue rahapesusüüdistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva
Brasiilia ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva Foto: Nelson Almeida / AFP / Scanpix

Brasiilia vangistatud ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva sai täna uue rahapesusüüdistuse.

«Lula kasutas oma rahvusvahelist mainet mõjutamaks otsuseid, mida Ekvatoriaal-Guinea president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo tegi, et Brasiilia ehitusfirma ARG saaks kasulikke lepinguid selles Aafrika riigis,» ütles São Paulo prokuratuur avalduses.

Arvatakse, et Lula sai 2011. aasta septembrist 2012. aasta juulini vastutasuks altkäemaksuna miljon reaali (250 000 dollarit), mis kanti annetustena tema heategevusühendusele Lula Instituut.

Lula Instituut tõrjus süüdistusi, öeldes, et kõik saadud annetused on seaduslikud, korralikult deklareeritud ja kasutatud instituudi tegevuseks ilma ühegi kompensatsioonita.

Lula juba kannab 12-aastast vanglakaristust mereäärse korteri altkäemaksuna vastuvõtmise eest Brasiilia kompaniilt BTP vastutasuks avalike tööde lepingute eest.

73-aastase ekspresidendi suhtes on algatatud veel viis korruptsiooni ja rahapesu juurdlust. Lula ei ole end neis asjus süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles