Sotsid jätkavad Tallinna volikogus mitteametliku saadikurühmana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung
Tallinna linnavolikogu istung Foto: Eeva Kaun

Tallinna volikogus 1. jaanuarist oma fraktsiooni kaotanud sotsiaaldemokraadid jätkavad tööd mitteametliku saadikurühmana, fraktsiooni kaotamist võimaldanud linna põhimääruse muudatuse on nad kaevanud kohtusse.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske ütles, et erakond on fraktsiooni kaotamist võimaldanud linna põhimääruse muudatuse vaidlustanud halduskohtus, kavas on ka kaebuse esitamine õiguskantslerile.

«Ühe tegutseva fraktsiooni jõuga likvideerimine on Eesti demokraatia ajaloos väga ohtlik pretsedent. Kas järgmisena hakatakse erakondi sulgema?» küsis Juske.

Sotsiaaldemokraatide saadikurühma esimehe Maimu Bergi sõnul rünnatakse poliitikas ikka seda jõudu, kelles peamist konkurenti nähakse.

«Ju tajus rohkete korruptsiooniskandaalide tõttu tõsisesse kriisi sattunud Keskerakond, et põhjamaisest linnajuhtimisest eeskuju võtavad sotsiaaldemokraadid on kümne kuu pärast kohalikel valimistel tõusmas neile pealinnas ohtlikuks vastaseks. Selleks tuli siis toore jõuga minna demokraatia alustalade kallale ja lõpetada keset volikogu tööaega opositsiooni kõige häälekama fraktsiooni tegevus,» sõnas Berg.

«Kuigi meie võimalused on nüüdsest oluliselt piiratud, jätkame oma valijate huvide kaitsmist volikogus,» rõhutas Berg.

Tallinna volikogu tõstis eelmise aasta 18. detsembril keskerakondlasest volikogu esimehe Toomas Vitsuti ettepanekul fraktsiooni liikmete miinimumarvu kolmelt viiele, mille tõttu lakkas olemas sotsiaaldemokraatide kolmeliikmeline fraktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles