Legendaarse söögikoha lammutustööd peatati (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohviku Tädi Anni Juures läks lammutamisele ebaseaduslikult.
Kohviku Tädi Anni Juures läks lammutamisele ebaseaduslikult. Foto: Nõmme linnaosa valitsus.

Nõmmel algasid eile teleseriaalist «Õnne 13» tuntud söögikoha Tädi Anni juures maja lammutustööd, täna selgus, et tegu oli ebaseadusliku tegevusega.

Nõmme linnaosa valitsus peatas täna eile alanud kunagise kohviku Tädi Anni Juures hoone lammutustööd, kuna selline tegevus oli kooskõlastamata ja lammutustöödeks load puudusid.

Pika ning väärika ajalooga Valdeku 66 kinnistu oli tükk aega müügis. Praeguseks on kinnistu leidnud uue omaniku. Eile alustati objektil ehitustöödega, millega käis täna ennelõunal tutvumas linnaosavalitsuse ehitusspetsialist. Kuna objektil ei toimu ehitusloa nr 1712271/38440 järgset ehitustegevust, anti ehitajale ja omanikule korraldus koheselt tööd peatada.

Kohvik Tädi Anni Juures läks lammutamisele.
Kohvik Tädi Anni Juures läks lammutamisele. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Kinnistu omanik oli tellinud ekspertiishinnangu hoone seisukorrale ning alustanud sellest lähtuvalt lammutustöödega, kuid tegevus jäeti kooskõlastamata Tallinna Linnaplaneerimise Ametiga.

«Ainult ekspertiishinnangust lähtuvalt hoone lammutamisega alustamine on õigustühine ning pole ka kindel, kas amet selleks luba oleks üldse andnud,» ütles Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. Ta lisas, et tegevus on kahetsusväärne, sest see hoone on olnud Eesti sõjaväelase, poliitiku ja diplomaadi Heinrich Laretei kodu. Seal elas lapsepõlves ka tema maailmakuulus pianistist tütar Käbi Laretei.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles