Kadriorus saeti maha linna üks suuremaid puid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must pappel Weizenbergi tänava ja Narva maantee nurgal.
Must pappel Weizenbergi tänava ja Narva maantee nurgal. Foto: Google StreetView

Sel nädalal saeti Tallinnas maha August Weizenbergi tänava alguses kasvanud kaitsealune must pappel.

Puu vanuseks hinnati üle 150 aasta. Tegemist oli ühe Tallinna jämedaima puu ja vanima papliga, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Puu seisund oli halb juba aastaid ning eakas pappel vajas mitmel korral ka hoolduslõikust. Papli seisundit jälgiti regulaarselt, oma hinnangu puu tervisele on andnud eksperdid Eestist ja välismaalt. Kui siiani piirdusid spetsialistide soovitused hoolduslõikuse ja jälgimiskohustusega, siis tänavuse ülevaatuse käigus leiti, et puu on sedavõrd murdumisohtlik, et õnnetuste vältimiseks tuleb see eemaldada.

«Väärikas puuhiid kasvas Narva maantee ja August Weizenbergi tänava vahelisel haljasalal Uus-Sadama bussipeatuses, kohas, kus pidevalt viibib kümneid inimesi ja on tihe liiklus. Sellises asukohas ei ole meil kahjuks võimalik murdumisohtlikku puud säilitada,» ütles abilinnapea Züleyxa Izmailova. «Kui puu juurestikuga oleks omal ajal hoolikamalt ringi käidud, pean siin silmas mitmeid kaevetöid puu juurestiku kaitsealas, siis oleks suursugune puu veel kümneid aastaid elada saanud.»

Taolisi vanu, suuri ja väärikaid musti papleid võib veel näha näiteks Wismari 35 ja Roosikrantsi 4 hoovides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles