Tarandi ründamine võeti teemaks ka europarlamendis (64)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand Toompeal meeleavaldusel 26.11.18.
Indrek Tarand Toompeal meeleavaldusel 26.11.18. Foto: Tairo Lutter

Tänasel Euroopa Parlamendi istungil tõstatas Belgia Roheliste parlamendisaadik Philippe Lamberts esmaspäevase Indrek Tarandi ründamise EKRE meeleavaldusel. ​

«Kahe päeva eest organiseeris parlamendipartei Eestis riigikogu hoone ees meeleavalduse. See oli ÜRO rändeleppe vastane meeleavaldus. Meie kolleeg Indrek Tarand soovis seal sõna võtta ja avaldada teistsuguseid vaatepunkte kui piketi korraldajad. Meeleavalduse organiseerijad võtsid ta vägivaldselt lavalt maha,» rääkis Lamberts. Ta rõhutas, et demokraatia näeb ette, et saame vahetada erinevaid arvamusi ja seisukohti ning Euroopa seisab selle eest, et saaksime seda teha rahumeelselt. 

Lamberts palus, et Antonio Tajani Euroopa Parlamendi presidendina kirjeldatud juhtumile reageeriks.

Tajani ütles, et mõistab vägivalla hukka. Ta lisas, et ootab ära ametliku info Eesti saatkonnast, mis täpselt juhtus ning annab sellest siis ka saadikutele teada.

Tekkinud diskussiooni on võimalik järele vaadata Euroopa Parlamendi veebilehel.

Esmaspäeval toimunud EKRE pikett riigikogu juures muutus vägivaldseks, kui lavale läinud ja mikrofoni haaranud europarlamendi saadik Indrek Tarand tõugati jõuga lavalt maha. Lisaks on Postimehe fotograafi tehtud videost näha, et meeleavaldusel osalejad sõimasid Indrek Tarandit ja lõid teda jalaga.

Tarand tegi piketil toimunud rünnaku kohta politseile avalduse ning politsei alustas koos Põhja ringkonnaprokuratuuriga kriminaalmenetlust avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

Avalduse esitas ka EKRE, kuid politsei hinnangul ei püüdnud Tarand takistada avaliku koosoleku pidamist ja sel põhjusel ei ole alust ka kriminaalmenetluse alustamiseks.

Indrek Tarand ühtegi erakonda ei kuulu, kuid ta on teatanud, et kandideerib riigikogu valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas.

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles