Ülikoolid peavad kõvasti õpetamist koomale tõmbama (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik soovib kõrghariduses korda majja luua.
Riik soovib kõrghariduses korda majja luua. Foto: ANDRES EHRENPREIS / PM/SCANPIX BALTICS

Haridus- ja Teadusministeerium on teinud ülikoolidele oma pakkumise järgmise kolme aasta halduslepinguteks ehk selleks, mis valdkondades ja millises mahus riik ülikoolidelt kõrgharidusega inimesi vajab.

Haridus- ja teadusministeerium soovib, et Tallinna Ülikool lõpetaks tasuta õigushariduse andmise ehk sisuliselt jääks kogu õigusõpe Tartu Ülikooli kanda, vahendab ERR.

Tallinna Ülikooli õppeprorektor Priit Reiska ütles, et halduslepingud pole allkirjastatud ehk läbirääkimisteks on veel pisut ruumi ja ülikool soovib, et nad saaksid  läbi viia osakoormusega tasulist õigusõpet.

Kõige suuremad kärpekäärid ootavad aga ärinduse ja halduse valdkonda, kus võrreldes eelmise sügisese vastuvõtuga peaksid ülikoolid oma tööd kuni poole jagu vähendama.

Täpsemalt oodatakse ärinduse ja halduse valdkonnas Eesti Maaülikoolilt viiekümne, Tallinna Ülikoolilt 48-, Tallinna Tehnikaülikoolilt 20- ja Tartu Ülikoolilt 33-protsendilist kokkutõmbamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles