Uurijad on kuulanud Tarandi ründamisega seoses üle rea tunnistajaid (27)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE pikett riigikogu ees läks vägivaldseks, kui lavale läinud Indrek Tarand mikrofoni enda kätte haaras.
EKRE pikett riigikogu ees läks vägivaldseks, kui lavale läinud Indrek Tarand mikrofoni enda kätte haaras. Foto: Tairo Lutter

Politsei on seoses europarlamendi saadiku Indrek Tarandi ründamisega Toompeal kuulanud üle rea tunnistajaid, kuid kellelegi kuriteokahtlustust praegu esitatud ei ole.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Alar Lehesmets selgitas, et praegu on õiguskaitseorganid tegelenud sündmuses osalenud ja sellega puutumuses olnud isikute tuvastamise ning nende ülekuulamisega, eesmärgiga selgitada toimunu asjaolud.

«Asjaolude selgitamine, muu hulgas tunnistajate ülekuulamise näol, kestab ning otsustuse võimalike kahtlustatavate ringi ja kahtlustuse esitamise kohta saab langetada kõigi asjaolude selgitamisel. Senise, sündmusest möödunud mõne päeva jooksul ei ole kellelegi kahtlustust esitatud,» ütles Lehesmets.

Esmaspäeval toimunud EKRE pikett riigikogu juures muutus vägivaldseks, kui lavale läinud ja mikrofoni haaranud europarlamendi saadik Indrek Tarand tõugati jõuga lavalt maha. Lisaks on Postimehe fotograafi tehtud videost näha, et meeleavaldusel osalejad sõimasid Indrek Tarandit ja lõid teda jalaga tagumikku.

Tarand tegi piketil toimunud rünnaku kohta politseile avalduse ning politsei alustas koos Põhja ringkonnaprokuratuuriga kriminaalmenetlust avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

Avalduse esitas ka EKRE, kuid politsei hinnangul ei püüdnud Tarand takistada avaliku koosoleku pidamist ja sel põhjusel ei ole alust ka kriminaalmenetluse alustamiseks.

Indrek Tarand ühtegi erakonda ei kuulu, kuid ta on teatanud, et kandideerib riigikogu valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles