Eesti Meedia ja EAÜ jõudsid autoritasude maksmise osas kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti autorite ühing.
Eesti autorite ühing. Foto: Elmo Riig / Sakala

Autoritasude maksmise põhimõtete üle vaidlust pidanud Eesti Autorite Ühing (EAÜ) ja AS Eesti Meedia jõudsid mõlemaid osapooli rahuldavale kokkuleppele ning allkirjastasid lepingu.

ASi Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul hindab Eesti Meedia kõikide oma koostööpartneritega selgeid ja ausaid suhteid. «Seepärast oleme väga rahul, et suutsime leida operatiivselt EAÜga pärast Eesti Ringhäälingute Liidust lahkumist mõlemaid osapooli rahuldava kokkuleppe. Saame keskenduda oma igapäevasele tegevusele ning anda ka oma panuse Eesti autorite loomingu edendamisele,» märkis Nuutmann.

EAÜ juhi Kalev Rattuse sõnul tunnustab Eesti Autorite Ühing Eesti Meedia otsust mitte alustada kohtuteed Eesti Autorite Ühinguga muusikateoste oma programmides kasutamise vaidluses. «Avaldame tänu Eesti Meedia juhatuse esimehele Sven Nuutmannile ja juhatuse liikmele Nele Laevale nende panuse eest kokkuleppe saavutamisel. Eesti Meedia on oma käitumisega tõestanud, et ta väärib oma nime tõelise Eesti meediakanalina, kuna tema kanalite kaudu toimub väga paljude Eesti autorite teoste edastamine ning need kanalid on enamikule Eesti autoritele oluliseks väljundiks, mille kaudu oma teoseid Eesti rahvani viia,» ütles Rattus.

AS Eesti Meedia pole kunagi vastustanud autoritele tasu maksmist, kuid küsimus oli tasude maksmise põhimõtetes pärast telekanalite lahkumist vabalevist. Vaidluses pidasid osapooled läbirääkimisi läbi Eesti Ringhäälingute Liidu, kuid need ei osutunud viljakaks. Pärast ASi Eesti Meedia lahkumist Eesti Ringhäälingute Liidust asus Eesti Meedia läbirääkimistesse juba otse Eesti Autorite Ühinguga ning jõudis autoritasude suuruse osas ka operatiivselt kokkuleppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles