Fotod: vandaalid rikkusid kommunismiohvrite memoriaali (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keegi on kraapinud Maarjamäel asuva kommunismiohvrite memoriaali seinu.

Eesti Mälu Instituut pöördus politseisse avaldusega, paludes tuvastada ning panna vastutama memoriaalis vandaalitsenud isikuid.

«Kutsume üles kõiki inimesi, kes memoriaali külastavad, ala korrashoidu hoolivalt suhtuma ning rikkumistest teatama. Memoriaal on pühendatud kõigile Nõukogude Liidu terrori all kannatanud Eesti inimestele, ent see on ka sümboolne hauatähis. Suur osa hukkunud kommunismiohvritest, kelle nimed on mälestusseinale kantud, puhkavad teadmata kohtades. Mälestusalast on saanud meie inimesi ühendav eriline paik. Memoriaalis vandaalitsenud isikud peavad oma tegu sügavalt häbenema,» ütles Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige Meelis Maripuu, lisades, et loodab politsei abile.

Eesti Mälu Instituut jätkab kommunimisohvrite andmete kogumist ja täpsustamist, kajastades seda jooksvalt elektroonilises memoriaalis aadressil memoriaal.ee. Kuna pidevalt selguvad uued saatused, plaanitakse lisada ohvrite nimesid memoriaali seinale lisatahvlitena. Memoriaali asjus võib võtta ühendust instituudiga aadressil memoriaal@mnemosyne.ee.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles