Suur Postimehe koolide koondtabel 2018: vaata, mis koha sai sinu kool (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksam Järva-Jaani koolis
Eesti keele riigieksam Järva-Jaani koolis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Postimees kogus kokku kõigi riigieksamite tulemused ning arvutas välja koolide edetabeli. Koolide pingerida tuleneb kolme aine (matemaatika, eesti keel, inglise keel) punktisummade koondsummadest.

Eesti keele/eesti keel teise keelena puhul arvestasime eksamitulemuste keskmist.

Matemaatika eksamil arvestasime nii kitsa kui laia matemaatika tulemusi proportsionaalselt eksami sooritanute arvuga. Lähtudes Tartu Ülikooli sisseastumiskatsetel kasutatavast koefitsendist lisasime laia matemaatika tulemustele 16 punkti.

Matemaatika eksami punktisumma arvutamise valem: (laia matemaatika keskmine punktisumma+16)*laia matemaatika sooritanute osakaal antud koolis matemaatika eksami sooritanute üldarvust + kitsa matemaatika keskmine punktisumma *kitsa matemaatika sooritanute osakaal antud koolis matemaatika eksami sooritanute üldarvust.

Kuna inglise keele eksamil keskmist hinnet ei olnud võimalik kasutada, siis töötasime välja valemi, mis arvestab B1 või B2/C1/C2 taseme saavutanud õpilaste arvu ning kõigi eksami tegijate seast positiivse tulemuse saanud õpilaste osakaalu. Kuigi C1- ja C2-tasemed on kõrgemad kui B2, arvestasime neid siiski sama tugevusena, sest C-taseme eksamid on tasulised ning ega ole kättesaadavad kõigile õpilastele ning ei oleks sobilik, kui kohta edetabelis määrab õpilase maksevõime.

Inglise keele punktisumma arvutamise valem on: ((5*B1-taseme saavutanud õpilaste protsent)+10*(B2+C1+C2 taseme saavutanud õpilaste protsent))*vähemalt B1-taseme saavutanud õpilaste protsent/1000=inglise keele punktisumma.

Koolide pingerida tuleb kolme aine punktisummade koondsummade alusel.

 

Eraldi tabeli tegime koolidele, mille õpilased tegid eksamit eesti keel teise keelena. Seda eksamit teevad õpilased, kelle emakeel ei ole eesti keel. Vene koolide edetabelis võivad olla ka koolid, mis tegelikult on eesti õppekeelega, kuid mille õpilased on teinud eksamit eesti keel teise keelena. 

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles