Rukkilille lasteaia uus juht saab toeks meeskonna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaed
Laagna Rukkilille lasteaed Foto: Priit Simson

Tänasest alustab tööd Tallinna Lasteaia Laagna Rukkilill uus direktori kohusetäitja Merike Plutus, kes peab esmaseks ülesandeks teha lasteaia turvariskide tervikanalüüs ning taastada normaalne töörutiin kõikide laste huvides.
 

Lisaks moodustatakse lasteaias uue juhi sõnul eraldi tugimeeskond, et aidata igapäevaselt kõiki lasteaia õpetajaid taastamaks normaalne töörutiin lastega toimetamisel, teatas haridusamet.

Lisaks haridusametile ja Tallinna alushariduse juhtide ühenduse juhatusele oleks lasteaiale toeks ka Laagna Rukkilille lasteaia hoolekogu, Priisle lasteaia juhataja, Lasnamäe linnaosa valitsus ja kriisipsühholoogid.

Esmaspäeval kohtub haridusamet terviseameti esindajatega, et koostöös kujundada seisukoht vanade, nõukogudeaegsete atraktsioonide osas ning arutada võimalusi ekspertiisi läbiviimiseks. Seetõttu ei soovita komisjon lasteaedadel kiirustada vanade, kuid tervete ronimisvahendite eemaldamisega, vaid kuni hinnangu saabumiseni hoida lapsed nendest eemal.

Haridusameti juhi Andres Pajula sõnul kontrollis haridusamet, mis on saanud neljast katkisest atraktsioonist, mis ülevaatuse käigus lasteaedade mänguväljakutelt leiti. Kahes lasteaias on need maha võetud, ülejäänud saavad kohe remonditud.

Lasteaias Laagna Rukkilill eemaldatakse samuti ohtlikuna tunduvad ronimisvahendid, kuid uurimise lõpuni ei ole võimalik kõrvaldada õnnetuse põhjustanud redeleid. Laste ligipääs sinna on takistatud.

1. detsembril kutsub haridusamet kokku alushariduse juhtide nõupidamise, kus nõustatakse juhte võimalike ohuallikate kaardistamisel, tegevuskava koostamisel ning vahendite leidmisel ohuallikate kõrvaldamiseks. Kohtumise raames toimub ühtlasi kolmetunnine psühholoogi koolitus kriisikäitumisest, toimetulekust kriisiolukorras ning valmisolekust ohuolukorraks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles