Võimlemistunnis sai kaks last viga (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kuressaare gümnaasiumi 9. klassi kehalise kasvatuse tunnis said võimlemiskava harjutades viga kaks tüdrukut, kellest ühe viis kopteriga Tallinnasse haiglasse ja teine jäeti ööseks Kuressaare haiglasse. Esialgsetel andmetel oli tegu püramiidi harjutusega.

Õpetaja Tiina Käen ütles, et tegu polnud klassikalise püramiidiga, nagu rahvas mõistab, kirjutab Meie Maa.

«See on madal õlgadega üksteise kätele toetumise harjutus, mitte see, kus ronitakse üksteisele selga ja väga kõrgele. Tegemist on piki põrandat ja madala harjutusega. Kui hakkan kalduma, panen oma abaluud teise lapse kätele ja teine laps viskab sealt jalad üle pea,» seletas Käen.

Laps kaldus harjutust tehes küljele ja kukkus puusast peani mati peale. Vigastada sai tema pea. Käeni sõnul võib kukkumise kõrgust võrrelda end voodist maha keeramisega.

Tüdruk pandi pikali ja kuklale asetati külm kott. Edasi suunduti kooliarsti juurde. Tüdruku käed-jalad liikusid ja ta oli teadvusel. Arsti ruumis pandi ta uuesti pikali.

Kopter viis tüdruku Tallinnasse Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. «Järelikult midagi sellist ikkagi leiti, et oli vaja viia. Seal on abi operatiivne,» sõnas Käen.

Õnnetused kipuvad käima mitme kaupa ja samal ajal, kui Käen ühe õpilasega arsti juures oli, juhtus saalis teine kukkumine, mis lõppes kukkujale samuti haiglas. See tüdruk otsustati jätta ööseks Kuressaare haiglasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles