Saksa kohus mõistis ohvri koomasse löönud Eesti kodaniku vangi (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / SCANPIX

Saksamaa Kölni kohus mõistis neljapäeval vanglakaristuse Eesti kodanikule, kes lõi mullu oktoobris mehele niivõrd tugeva rusikahoobi pähe, et ohver on siiamaani koomas.

Kölni kohus mõistis 40-aastase Eesti mehe süüdi raske ja ohtliku kehavigastuse tekitamises ning karistas teda viieaastase vangistusega, kirjutab Kölnische Rundschau.

Traagiline vahejuhtum leidis aset 2017. Aasta oktoobris Kölnis Firiesenplatzil, kuhu süüdimõistetud eestlane läks koos oma 32-aastase sõbraga uimasteid ostma. Nad said jutule ühe tänavadiileriga, kes seisis koos oma sõbraga platsil.

Uimastimüüja ja 32-aastase mehe vahel tekkis arusaamatus ning nende vahel puhkes kaklus. 40-aastane eestlane ja uimastidiileri sõber kaklusesse ei sekkunud ja nad seisid rahulikult tülitsejate kõrval.

Pealtnägijate sõnul lõi eestlane järsku ilma igasuguse hoiatuseta täiest jõust rusikaga diileri sõrale näkku. Ohver kukkus maha, lõi pea vastu maad ja jäi tänavale liikumatult lamama. Ühe tunnistaja sõnul oli hoop nii tugev, et mees kaotas teadvuse ilmsel veel enne seda, kui ta oli tänavale maha kukkunud. Vahejuhtumi talletas ka ühe maja turvakaamera.

Ohver tuli peagi teadvusele ja kuigi pealtnägijad tahtsid kutsuda talle kiirabi, mees keeldus sellest ja läks koju. Kodus aga hakkas tal halb, ta kaotas teadvuse ja langes koomasse. Mees on siiamaani, rohkem kui aasta pärast vahejuhtumit endiselt koomas ning ta on hooldekodus arstide järelevalve all.

Raske kehavigastuse tekitamise eest viieaastase vangistuse saanud Eesti kodanikku on varem karistatud röövi eest. Pärast vanglakaristuse saamist saadetakse mees Saksamaalt välja ning talle kehtestatakse riiki sissesõidukeeld.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles