Leht: Saaremaa Ökoküla kasseeris kadunud lammaste pealt toetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad.
Lambad. Foto: Sander Ilvest

Saaremaa Ökoküla jäi vahele pettusega, kui ei teatanud õigeaegselt enam kui kolmesaja lamba kadumisest ja lasi riigil loomade eest ettenähtud toetust edasi maksta, kirjutab Saarte Hääl.

1. oktoobril ja 12. novembril Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) esitatud andmete järgi oli Saaremaa Ökoküla AS kaotanud 234 ja Ökoabi MTÜ 74 lammast. Neist umbes kolmandiku kaotas juba tänavu jaanuaris, ülejäänud paarsada 10. novembril, kirjutab leht.

«See pole PRIA jaoks sugugi usutav ja loogiline, me püüame nüüd välja selgitada, millal oli lammaste kadumine tegelikult toimunud, ja seejärel otsustame edasised sammud,» ütles Saarte Häälele PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive.

PRIA jaoks on tegemist terava probleemiga, sest terve eelmise aasta ei saanud nad Saaremaa Ökokülalt teateid ühegi lamba kadumise kohta. Seega jättis firma ligi kahe aasta jooksul ameti teatel loomade kadumised enda teada ja kasseeris toetusraha edasi.

Probleemid tekkisid alles tänavu juulikuus, kui Saarte Hääl kirjutas Ökokülaga seotud probleemidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles