Sõjakurjategijad kaebavad halva kohtlemise üle Tartu vanglas (11)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dragomir Milošević. 
Dragomir Milošević. Foto: Juan Vrijdag/Afp/Scanpix

ÜRO juures tegutsev rahvusvaheline kriminaaltribunal MICT uurib Tartu vanglas karistust kandvate endise Jugoslaavia sõjakurjategijate Milan Martići ja Dragomir Miloševići kaebusi, justkui hoitaks neid kinni ebainimlikes tingimustes ning alandataks nende inimväärikust.

Serbia justiitsministeerium saatis eelmisel nädalal kohalikule meediale pressiteate, milles teatas, et Serbia Krajina Vabariigi viimane president Milan Martić ja Sarajevot piiranud ning pommitanud Sarajevo Rumeenia Korpuse juht Dragomir Milošević kaebavad ebapiisava õigusabi ja arstiabi üle Tartu vanglas.

«Meditsiinilised ülevaatused toimuvad ette teatamata ja arstiga on keelebarjääri tõttu keeruline suhelda. Turvameetmed on vanglas allpool igasugust inimväärikust – kinnipeetavad peavad läbiotsimiseks lahti riietuma ning neid transporditakse niinimetatud puurides,» vahendas Serbia justiitsministeerium sõjakurjategijate kaebusi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles