Valaste joa vana vaateplatvorm lasti õhku

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valaste juga 2009. aastal.
Valaste juga 2009. aastal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalal kukutati Valaste vana vaateplatvorm lõhkamisega sügavikku. Sel nädalal lõigatakse see tükkideks ja tõstetakse jupphaaval üles, kirjutab Põhjarannik.

«Algne plaan nägi ette platvormi kraanaga ülestõstmist, aga olukorda lähemalt uurides tekkis meil kartus, et sel moel võib platvorm kõige täiega alla kukkuda ja ka üleval oleva kraana endaga kaasa tõmmata. Lõhkamise käigus sai meie kartus kinnitust: kui platvormi üleval hoidvat metalli lõhkamisega läbi lõigati, sõitis kogu platvorm koos vundamendiga alla. Ehk siis vundamenti hoidiski veel ainult see metallist raam paigal,» rääkis Valaste joa matkaraja ja trepistiku ehituse peatöövõtja OÜ Nordpont projektijuht Maksim Sarajev.

Sarajevi sõnul hakatakse platvormi all orus tükkideks lõikama ja seejärel kraanaga tükkhaaval üles tõstma sel nädalal.

Uuel nädalal jõuab kohale ka viimane veel puudu olev jupp ehk kahemeetrine platvorm.

«Trepi ja uue torni vahele jääva osa pidime projekti järgi remontima − puhastama ja värvima. Lähemalt vaadates ilmnes, et seda pole võimalik taastada ja see tuleb uuega asendada. See kaks meetrit pole iseenesest suur asi, aga võtab aega: projekteerida, valmistada, tsinkida ja kohapeal paika panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles