Tallinna Televisoon kehtestas valimiste kajastamiseks reeglid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisioon
Tallinna Televisioon Foto: Priit Simson

Tallinna Televisioon (TTV) kehtestas tuleva aasta parlamendi valimiste kajastamiseks reeglid, keelates muuhulgas kandidaatidel osalemise alates 1. jaanuarist TTV saatejuhtide, kommentaatorite, reporterite ja saadete püsikülalistena.

«2019. aasta märtsis on Eestit ees ootamas riigikogu valimised ja selleks, et võimalikult hästi kogu see valimiste kampaaniaaeg sujuks, ongi meil samuti koos Eesti Rahvusringhäälinguga tegeletud sellega, et meil oleks kindlaks määratud reeglid, kuidas valimiste ajal käituda,» rääkis Tallinna Televisiooni juhatuse liige Taavi Pukk Tallinna linnavalitsuse kolmapäevasel pressikonverentsil. 

«Tallinna Televisioonis tegelikult ei ole see esimene kord. Ka eelmistel valimistel, mis olid 2017. aastal kohalikud valimised, võttis Tallinna Televisiooni nõukogu vastu korra, milles televisioon oma töös ka lähtus,» lisas Pukk. «Ka selle aasta lõpus võtsime valimiste kajastamise korra vastu, et järgmiseks aastaks valmis olla.»

Tallinna Televisioon võtab endale eesmärgiks alustada valimiste kajastamise perioodiga 1. jaanuarist. «Selle perioodi jooksul püüame me igakülgselt erakondasid ja kandidaate tutvustada, et valijad oleks igakülgselt informeeritud. Loomulikult edastame vabariigi valimiskomisjoni ja Tallinna linna valimiskomisjoni ametlikke teateid,» ütles Pukk. 

«Väga oluline punkt, mida kindlasti meilt ka oodatakse, on see, et valimiskampaania kajastamise perioodi ajal ehk 1. jaanuarist kuni riigikogu valimiste päevani 3. märtsil ei ole lubatud kandidaatidel tegutseda Tallinna Televisiooni saatejuhtide, kommentaatorite, reporterite ja saadete püsikülalistena,» sõnas Pukk. 

«Oleme paika pannud ka kindlad valimisreklaamide mahud. Tallinna Televisioon pakub ka sel korral kõikidele riigikogu valimistel osalevatele nimekirjadele võimaluse edastada eetris teatud hulk tasuta valimisreklaame ehk kokku 300 sekundi ulatuses. Täiendatavate reklaamide edastamiseks on paika pandud vastav hinnakiri,» lisas Pukk. 

Tallinna Televisoon plaanib korraldada ka valimisdebatte, mis hakkavad pihta ilmselt jaanuari keskpaigast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles