Minister Kaia Iva rääkis sotsiaalteenuste ümberkujundamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Karoliine Aus

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ütles riigikogu infotunnis, et sotsiaaltoetuste ja -teenuste ümberkujundamise eesmärk on pakkuda paindlikke ja toetavaid teenuseid, mille rõhk on kodus elamist toetavatel teenustel.

Iva vastas riigikogu liikme Tiina Kangro küsimustele sotsiaalteenuste hinnakujunduse, jätkusuutlikkuse ja kättesaadavuse kohta, teatas riigikogu pressiteenistus BNSile.

Kangro päris ministrilt, kas ülikallid omaste hooldamise teenused muutuvad kõigile kättesaadavaks ning kas on plaanis ka odavamaid lahendusi arendada.

Iva tõi vastates välja, et ministeerium valmistab ette puuetega inimeste sotsiaaltoetuste ja -teenuste ümberkujundamist. Ministri sõnul tegeleb ministeerium iga päev sellega, et uued teenused oleksid võimalikult paindlikud ja pigem toetavad.

Iva sõnul eelistatakse kulukale ööpäev läbi hooldusele pigem kodus elamist toetavaid teenuseid. Ta tõi näiteks intervallhoiud ja päevahoiud.

Iva sõnul käivitati sellest aastast erihoolekandes päeva- ja intervallhoid just nimelt selleks, et vähendada survet ööpäevaringsele teenustele.

Minister möönis, et veel ei ole suudetud luua piisavalt palju teenuskohti. Kuna vajadus on suurem, kuulutatakse uue aasta alguses välja nii päeva- kui intervallhoiuks sobivate ruumide kohaldamiseks 700 000-eurone toetusvoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles