Prokuratuur algatas Martin Halliku suhtes kriminaalmenetluse (6)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Halliku väidetava ahistava käitumise tõttu on esitatud politseisse avaldus. 
Martin Halliku väidetava ahistava käitumise tõttu on esitatud politseisse avaldus. Foto: Tairo Lutter

Kriminaalmenetlus Tartu Ülikooli raamatukogu endise direktori Martin Halliku suhtes sai alguse ülikooli raamatukogu töötaja avaldusest politseisse.

Prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius rõhutas, et kriminaalmenetlus ja töövaidluskomisjonis toimuv vaidlus on eraldiseisvad protsessid. «Kriminaalmenetluse eesmärk on selgitada välja võimaliku kuriteo asjaolud. Politsei ning prokuratuur koguvad ja analüüsivad selleks tõendeid iseseisvalt, sõltumata sellest, mida töövaidluskomisjon kontrollib või mis järeldustele jõuab,» ütles ta. 

Halliku advokaat on teisel seisukohal. «Ta (kaebaja – toim) tegi seda ülikooli juhiste järgi pärast seda, kui ülikool sai vallandamise vaidlustamisel teada, et kaebaja ei ole tõtt rääkinud. Ta valetas toimunu kohta ning jättis rääkimata, et oli Hallikuga korduvalt intiimsuhtes. Kaebaja väitis hoopis, et tal puudus Hallikuga eraeluline kontakt,» teatas Halliku advokaat Kristi Sild.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles