Vootele Hansen hülgas sotsid, võib kandideerida Isamaa nimekirjas (4)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vootele Hansen
Vootele Hansen Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX BALTICS

20 aastat sotsiaaldemokraatide hulka kuulunud Vootele Hansen ei ole äriregistri andmetel eilsest saadik enam selle partei liige. Ta võib valimistel kandideerida hoopis Isamaa nimekirjas.

"Ega otsest põhjust ju polegi," ütles Hansen oma lahkumisotsuse kohta. "Ma ei ole lihtsalt juba 15 aastat erakonna töös osalenud." Hansen ütles, et kui Isamaa arvab, et tema kandideerimisest selle partei nimekirjas oleks abi, siis sellekohase nõusoleku on ta andnud. Isamaasse astuda ta praegu ei plaani. "Ega ma valituks niikuinii ei saa," ütles Hansen. Mingit kokkulepet koha asjus valimisnimekirjas tal ei ole, ja tal pole selles suhtes ka ühtegi pretensiooni.

Hansen valiti riigikokku 1992. aastal Isamaa nimekirjas. 1998. aastast alates Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda, tollal Mõõdukate nime all tegutsenud ühendusse kuuluv Hansen on riigikokku valitud veel kahel korral, ta oli Andres Tarandi jõulurahuvalitsuses keskkonnaminister. 2012 alates on ta inimõiguste instituudi juht.

SDE peasekretär Kalvi Kõva ei osanud Hanseni lahkumise kohta mitte midagi öelda, sest pole lahkujate ja liitujatega viimase nädala jooksul tegelenud.

SDE kommunikatsioonijuht Andri Maimets ütles, et Hansen oli juba aastaid mitteaktiivne ja plaanis parteipoliitikast lahkuda, ent enamat ta lisada ei teadnud.

SDE on viimase kolme kuuga kaotanud kokku 66 parteiliiget, selle perioodi suurim vähenemine oli teisipäeval, mil erakond jäi 19 liikme võrra väiksemaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles