Täna katkeb 90-aastane rongiliiklus Pärnust Tallinnasse (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul katkeb pea sajandi kestnud rongiühendus Tallinna ja Pärnu vahel. Postimees teeb ajalukku kaduva liini lõpust ka otseülekande, sest oodata on väärikat ärasaatmist.

Laupäeva, 8. detsembri õhtul katkeb 90 aasta pikkune rongiühendus Pärnu–Tallinna liinil ligemale 70kilomeetrisel lõigul Pärnu ja Lelle vahel. Järgmise päeva varahommikust hakkab Pärnu–Lelle–Rapla marsruudil sõitma kolm korda päevas liinibuss.

Pärnu Postimees teeb viimasest rongireisist Pärnust Lellesse laupäeva õhtul otsekajastuse.

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuhi Mariis Adambergi sõnade kohaselt on raudteefirmal kavas Balti jaamast Pärnu sõitev viimane rong teele saata puhkpilliorkestri saatel.

Valitsus otsustas lõpetada avalike vedude tellimise Lelle–Pärnu raudteel 1. jaanuarist 2019, sest selleks ajaks ammendub raudteelõigu tehniline ressurss: raudtee tehniline seisukord ei võimalda selle kasutamist reisirongiliikluseks, kuna rongi kiiruse hoidmine üle 60 kilomeetri tunnis eeldab ligi 17 miljoni euro kulutamist raudtee uuendamisele. Sellise raha kulutamine pole valitsuse hinnangul mõistlik, arvestades, et hakatakse välja ehitama Rail Balticut.

Kolme Balti riiki muu Euroopaga ühendava kiirraudtee valmimisajaks on plaanitud 2025. aasta, rongiliiklus peaks algama alates 2026. aastast.

Otseülekannet on võimalik jälgida SIIT.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles