Meeleavaldust seganud sakslane: mina olengi immigrant, kelle vastu see üritus oli (133)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Vabaduse väljakul.
Meeleavaldus Vabaduse väljakul. Foto: Pilt videost

Eile toimus Vabaduse väljakul ÜRO rändeleppe vastane meeleavaldus, mida läks segama lapsevankriga sakslane, Eesti 200 liige ja politoloog Florian Hartleb. Enda sõnul häiris Hartlebi eelkõige plakatite sisu.

Eile üritas Hartleb lapsevankriga otsa sõita meelevaldust turvanud Soldiers Of Odini logodega jopesid kandnud meestele ning tõukas ka üritust väisanud fotograafi.

Hartleb kommenteeris Postimehele, et kõndis eile Vabaduse väljakul koos oma alla 2-aastase pojaga ja oli šokeeritud plakatitel olevatest sõnumitest.

«Mina elan Eestis juba neli aastat, mul on eestlannaga poeg, kellel on nii Saksa kui Eesti kodakondsus. Meie olemegi immigrandid, kelle vastu see meeleavaldus oli,» ütles ta.

Florian Hartleb
Florian Hartleb Foto: Erakogu

Hartlebi sõnul kaitses ta juba 2004. aastal doktorikraadi populismi ja radikalismi teemal ning selle meeleavalduse vorm ja sõnumid häirisid teda väga.

«Seetõttu muutusin emotsionaalseks ja avaldasin oma arvamust, lisaks kasutasin sõnavara, mida täna kahetsen. Küll aga kinnitan, et tegemist oli minu kui Euroopa kodaniku isikliku emotsioonide ajel öeldud sõnadega, mis polnud mitte kuidagi seotud ühegi organisatsiooniga,» selgitas ta. 

Eesti 200 pressiesindaja Kadri Hansalu sõnul ei soovi erakond vahejuhtumit kommenteerida, kuna seda peaks tegema siiski Florian ise. Küll aga kinnitas Hansalu, et Florian Hartleb on Eesti 200 liige ning osales eile enne meeleavaldusele minekut liikmetele avatud üritusel.

Kommentaarid (133)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles