Endine suursaadik Taavi Toom liitus Eesti 200-ga

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine suursaadik Taavi Toom liitus erakonnaga Eesti 200.
Endine suursaadik Taavi Toom liitus erakonnaga Eesti 200. Foto: Erakogu

Erakonnaga Eesti 200 liitus kogenud diplomaat ja Postimehe kunagine ajakirjanik Taavi Toom, kes on Eesti endine suursaadik Taanis, Poolas ja Rumeenias ning töötab praegu Suurbritannia Tallinna saatkonnas nõunikuna.

Toom kandideerib Eesti 200 nimekirjas riigikogu valimistel ning on erakonna esindaja välispoliitika ja Euroopa asjade teemadel. Varem ei ole Taavi Toom kuulunud ühtegi erakonda.

«Eesti vajab arenguhüppeks ambitsioonikat pikka plaani, mis ulatub kaugemale ühest valimistsüklist. Lihtsate rahalubaduste jagamisega siia-sinna ei viida Eesti elu edasi,» põhjendas Toom pressiteate vahendusel oma liitumist erakonnaga Eesti 200. Tema sõnul ei rahulda praegune poliitikakujundamine paljusid inimesi. «Kohati jääb mulje, et Eesti tänasel poliitikamaastikul sõidetakse justkui ainult pooltuledega pimeduse poole ja seda suure kära saatel,» märkis Toom.

Taavi Toom on hariduselt jurist, ta on lõpetanud kiitusega Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. 1991-1994 oli Toom ajalehe Postimees välisinfo toimetaja, 1994-2017 töötas ta välisministeeriumis erinevatel ametikohtadel, olles ka Eesti suursaadik Poolas, Rumeenias ja Taanis. Taavi Toom on töötanud ka välisministeeriumi Euroopa Liidu osakonna juhatajana ja julgeolekupoliitika direktorina, samuti välisministeeriumi pressiesindaja ning avaliku diplomaatia osakonna juhatajana.

Viimased kaks aastat on Taavi Toom töötanud Briti suursaatkonna nõunikuna Eestis Euroopa Liidu ja kahepoolsete suhete küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles