Saaremaal pussitamises kahtlustatavad on kriminaalse taustaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaares pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver viibib haiglas.
Kuressaares pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver viibib haiglas. Foto: Alar Truu

Pühapäeval prokuratuuri taotlusel kaheks kuuks vahi alla võetud mehed, kellest ühte kahtlustatakse laupäeva öösel Kuressaare kesklinnas päästeametnik Sulev Kallavuse tapmises ja teist ühe mehe tapmiskatses, on varemgi kuritegusid toime pannud ning nende eest kohtus süüdi mõistetud, kirjutab Meie Maa. 

52-aastase päästeametniku Sulev Kallavuse tapmises kahtlustatakse 31-aastast Renno Kadakut. Mees peeti kinni laupäeva hommikul Kuressaares Karl Ojassoo tänava korteris. 33-aastase Jaan Palu, keda kahtlustatakse tapmiskatses, tabas politsei laupäeva hommikul Tallinna tänaval Olerexi tanklas, kuhu ta läks keha kinnitama. Sealsamas Olerexi tanklas tekkis Palul ka novembri lõpus probleeme, kus ta viskas pudeli vastu autot. Autoomanik kutsus kohale politsei.

«23. novembril sai politsei teate, et Tallinna tänaval asuvas Olerexi tanklas viskas 32-aastane mees klaaspudeli vastu sõiduautot BMW ja auto sai kahjustada. Kohapeal agressiivselt käitunud 32-aastane mees toimetati kainenema ja juhtunu osas alustati väärteomenetlust, kuid selles väärteoasjas ei ole veel otsus jõustunud,» ütles Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Ahti Lepp.

Palu oli toona veel 32-aastane, 33-aastaseks sai ta 2. detsembril. Jaan Palu on varem neli korda kriminaalkorras karistatud. Tänavu 24. oktoobril karistas kohus Jaan Palu aastase vangistusega tingimisi poolteiseaastase katseajaga. Mees varastas 13. septembril Kuressaares Tallinna 63 kaupluse Agrokaup müügisaalist mootorsae maksumusega 699 eurot, millega väljus kauplusest maksmata. Samal päeval varastas ta K-Rautast kaks akudrelli, mis maksid 659 eurot, kirjutab Meie Maa. 

Ent 2014. aasta juunis karistas kohus Jaan Palu reaalse vangistusega. Palu ründas sama aasta 9. veebruaril Kodulinna lokaalis seal viibinud külastajat noaga, tekitades talle kehavigastuse. Kuu aega hiljem ehk 8. märtsil ähvardas ta Privilege’is noaga turvatöötajat ning Vaekoja pubis teda kinni pidama läinud politseinikku. Koos varasema karistusega mõistis kohus Palule nende kuritegude eest kaks ja pool aastat vangistust.

2012. aasta 4. jaanuaril tungis Palu koos kaaslasega Kuressaares Kodulinna lokaali ees kallale mehele, pekstes maas lamanud kannatanut jalgadega. Kaks päeva hiljem tungis Palu Astes korterisse, lõhkudes sinna pääsemiseks ukse. Jõudnud korterisse, lõi ta selle perenaisele kõva esemega kuklasse. Kiirabi tuvastas ohvri kuklas neli punktitaolist haava. Kuigi meedikute hinnangul löödi ohvrit ilmselt kahvliga, see asjaolu kohtus kinnitust ei leidnud.

31-aastast Renno Kadakut, keda kahtlustatakse päästeametnik Sulev Kallavuse tapmises, karistas Harju maakohus 2015. aastal ligi kolmeaastase vangistusega varguse, võõra vara hävitamise, korteri süütamise ja narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest. Kadak kandis karistusest reaalselt ära pool aastat vahi all olles, ülejäänu mõistis kohus tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Politsei ja prokuratuur on alates laupäeva varahommikust kogunud ja analüüsinud täiendavaid tõendeid ning kinni peetud meestele on esitatud kahtlustused. «Võrreldes laupäevase seisuga on ilmnenud täiendavad asjaolud, mille põhjal esitasime pühapäeva hommikul 33-aastasele mehele Tallinna tänaval toimunud ründe tõttu kahtlustuse tapmiskatses. 52-aastase mehe tapmises Torni tänaval kahtlustame praegu kinni peetud 31-aastast meest,» ütles prokurör Rainer Amur.

Tallinna tänaval Kodulinna lokaali ees kannatada saanud 39-aastase mehe elu ei ole ohus ning ta on paranemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles