Keskerakond jäi kohtus lõplikult kaotajaks ja peab maksma riigile 220 000 eurot (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Pettai.
Paavo Pettai. Foto: Georg Kõrre

Riigikohus otsustas mitte võtta menetlusse Keskerakonna ja Paavo Pettai kassatsioonkaebusi, milles nad soovisid erakondade rahastamise järelevalve komisjoni ettekirjutuse tühistamist.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) kohustas möödunud aasta juulis Keskerakonda kandma 30 päeva jooksul riigieelarvesse keelatud annetuse suurusega 220 000 eurot.

Komisjon asus seisukohale, et Pettai poolt Keskerakonnale 2011. aastal üle kantud 250 000 euro suurusest summast 220 000 eurot ei olnud kinnisasja mõttelise osa müügilepingu alusel tasutud ostuhind, vaid annetus erakonnale.

Kohus luges tuvastatuks, et annetuse tegijaks oli juriidiline isik ja seetõttu vastavalt erakonnaseadusele ei tohtinud erakond annetust vastu võtta, vaid oli kohustatud tagastama selle annetuse tegijale või vastava võimaluse puudumisel kandma selle riigieelarvesse, nagu antud juhul komisjon ka tegi.

Ringkonnakohus nõustus halduskohtu põhjendustega.

Keskerakond soovib makset ajatada

«On kahetsusväärne, et Riigikohus küsimust arutluse alla ei võtnud, kuid loomulikult aktsepteerime otsust ning oleme valmis tasuma ettenähtud summa,» kinnitas Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb teisipäeva õhtul Postimehele.

Korbi sõnul soovib Keskerakond ERJK-ga maksetingimuste üle läbi rääkida ja võimalusel raha tasumine ajatada. «Usun ja loodan, et komisjonil ei ole põhjust siinkohal meie palvele mitte vastu tulla ja soov on ühiselt see küsimus lahendada,» avaldas ta lootust.

Peasekretäri kinnitusel suur rahaline kohustus Keskerakonna valimiskampaaniat ei mõjuta ning see saab alguse planeeritult. «Oleme keerulised hetked ületanud varem ning olen veendunud, et teeme seda ka praegu.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles