Haiglas elule aidatud hääbuvad hooldushaiglas (13)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudele tundub, et kui patsient n-ö tavahaiglast hooldushaiglasse saadetakse, halveneb tema tervis märgatavalt. Alati aga ei saa inimese surma ebapiisava hoolitsuse süüks panna.
Paljudele tundub, et kui patsient n-ö tavahaiglast hooldushaiglasse saadetakse, halveneb tema tervis märgatavalt. Alati aga ei saa inimese surma ebapiisava hoolitsuse süüks panna. Foto: Mailiis Ollino

Terviseametile laekub seoses hooldushaiglatega kaks-kolm pöördumist aastas, kuid see ei näita probleemi suurust.

Postimehe üleskutsest jagada oma kogemust hooldushaiglatega on välja joonistunud selge muster. Inimesed tajuvad, et nende haiglas elule aidatud lähedane saadetakse liiga ruttu hooldushaiglasse, kus lõpp on kiire tulema.

Eesti Patsientide Liidu juht Kadri Tammepuu lausus, et see ongi üks levinumaid kaebusi, millega talle helistatakse. «Vanasti lebasid patsiendid haiglaravil pikemalt, aga nüüd saadetakse nad sealt välja, et saaks voodikohti vabastada. Aktiivravis pingutatakse kõvasti, inimesed ravitakse jumala kombel terveks, aga järgmistes etappides tervis halveneb kiiresti.»

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles