Urmas Reinsalu: terroristid on aastaid seadnud jõuluturge sümboolseks ründekohaks (3)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Ardi Truija / Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Justiitsminister Urmas Reinsalu avaldas oma Facebooki kontol eile Strasbourgis terrorirünnaku ohvriks langenute omastele kaastunnet.

«Sügav kaastunne Strasbourgi terrorirünnaku ohvrite omastele. Jõuluturge, sealhulgas Strasbourgi jõuluturgu, on islami ekstremistlikud terroristid seadnud sümboolseks ründekohaks aastaid,» kirjutas Reinsalu.

Tema sõnul tekitab viha, et praegune rünnakus kahtlustatav oli juba Prantsusmaa ohtlike radikaalide nimekirjas.

«Ta polnud sugugi politseile tundmatu, nagu kinnitas Strasbourgi prefekt! Selles nimistus on kokku ligi 4000 ohtlikuks liigitatud isikut, kes võivad sooritada terrorikuritegusid ja vägivallaakte. Terrorit ei saa tõkestada nimekirjadega, see seltskond peab tundma riikide jõudu, mitte jõuetust,» ütles ta.

«Sellised ohtlikud isikud tuleks deporteerida Euroopa territooriumilt ning kui neil on naturaliseeritud kodakondsus, siis see ära võtta. Euroopa kodanikud ei pea elama õlg õla kõrval ohtlike fanaatikutega, kes vaid ootavad oma võimalust meid rünnata. See peab olema üleeuroopaline kohustus riikidele. Nii suudame kaitsta inimeste vaba liikumist ja Euroopa julgeolekut, kui vägivalda ülistav islami ekstremism Euroopa pinnalt välja roogitakse!» kirjutas Reinsalu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles