Strasbourgi rünnakus eestlased viga ei saanud

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strasbourgi jõulutur ala turvab politsei ja eriüksuslased
Strasbourgi jõulutur ala turvab politsei ja eriüksuslased Foto: Christian Hartmann / Reuters/Scanpix

Välisministeeriumi andmetel Strasbourgi tulistamise ohvrite seas eestlasi pole.

Välisministeeriumi pressiesindaja Sandra Kamilova sõnul ei ole ole Prantsusmaa kriisikeskuse andmetel ei hukkunute ega vigastatute seas Eesti kodanikke.

Välisministeerium palub Strasbourgis viibijatel säilitada rahu ning jälgida kohalike ametivõimude korraldusi. Jõuluturg, kus terrorirünnak aset leidis on ajutiselt suletud.  Esineb liiklusseisakuid, teostatakse täiendavat dokumentide kontrolli.

Ministeerium palub kõigil Strasbourgis viibinutel anda lähedastele teada, et teiega on kõik korras. Kui teil ei õnnestu oma Strasbourgis viibivate lähedastega ühendust saada, palutakse pöörduda välisministeeriumi numbril +372 5301 9999.

Välisminister Sven Mikser avaldas Prantsusmaa välisministrile Jean-Yves Le Drianile kaastunnet Strasbourgis toimunud tulistamise pärast.

«Avaldan siirast kaastunnet elu kaotanute peredele ja sõpradele ning soovin kannatanutele kiiret paranemist,» seisab välisminister Mikseri kirjas oma kolleegile. «Oleme sel kurval ajal mõtteis ohvrite lähedaste ja vigastatutega ning kogu Prantsusmaa rahvaga,» lisas ta.

«Sellistel jõhkratel ja ebainimlikel vägivallategudel ei saa olla meie ühiskonnas kohta. Soovin Prantsusmaa politseile jõudu tulistaja kiirel tabamisel,» rõhutas Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles