Jõhvi plaanib sünnitoetuse kolmekordseks tõsta

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: PRIIT SIMSON / PM/SCANPIX BALTICS

Jõhvi tahab olla atraktiivne elukoht, mis meelitab ligi noori peresid, kes soovivad valda kodu luua. Sellepärast tahetakse tõsta sünnitoetus 750 eurole, mis makstakse välja kolmes osas, kirjutab Jõhvi vallavanem Martin Repinski Põhjarannikus.

Repinski sõnul maksab praegu Jõhvi vald lapse sünni korral 256 euro suurust toetust ning seda juhul, kui lapse mõlemad vanemad on vähemalt aasta olnud registreeritud Jõhvi valla elanikuna. Kui vallavolikogu otsuse heaks kiidab ja toetus tõuseb 750 eurole, ei maksta seda välja korraga, vaid mitmes osas.

Esimesel korral makstakse 250 eurot vanematele välja pärast lapse valla kodanikuks registreerimist, teisel korral saavad vanemad 250 eurot lapse aastaseks saamisel ja kolmandal korral maksab vald 250 eurot pärast lapse teise eluaasta täitumist. Seda siis, kui vanemad on jätkuvalt valla kodanikud ja nende sissetulekult arvestatud maksuosa laekub valla eelarvesse.

Veel on tehtud ettepanek vähendada kohustuslikku sünnile eelnevat ajaperioodi, mille jooksul peavad lapse mõlemad vanemad olema Jõhvi valda sisse kirjutatud praeguselt aastalt poolele aastale.

Loe kõigi Jõhvi vallas värsketele lapsevanematele osaks saavate toetuste kohta Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles