Indrek Saar: vastu võetud eelarve on selle sajandi solidaarseim (4)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Postimees

Täna ütles kultuuriminister Indrek Saar valitsuse pressikonverentsil, et eile vastu võetud eelarve on kõige solidaarsem, mis viimase sajandi jooksul parlamendis vastu on võetud. Eelarvet kiitsid ka rahandusminister Toomas Tõniste ja riigihalduse minister Janek Mäggi.

«Olen veendunud, et see on hea eelarve. See on kõige solidaarsem ja hoolivam eelarve, mis parlament sajandi jooksul vastu on võtnud,» ütles Saar ja lisas, et eelarve sisaldab paljude nende inimeste palgatõuse, kes on olnud selle valitsuse jaoks prioriteetsed palgarühmad. 

Saare sõnul tõusevad palgad õpetajatel, sealhulgas ka lasteaiaõpetajatel 1250 eurole. Samuti tõusevad politseinike ja päästjate, meditsiinitöötajate ja sotsiaaltöötajate palgad.

«Kultuuriministrina on mul hea meel tõdeda, et järgmisel aastal tõstetakse kõrghariduse- ja kultuuritöötajate palga miinimum 1300 euroni,» ütles Saar.

Eelarvet kiitsid ka riigihalduse minister Janek Mäggi ja rahandusminister Toomas Tõniste.

Mäggi sõnul saavad tänu eelarvele paljud regionaalsed probleemid lahendatud. Hoolimata sellest, et katuserahasid on meedias palju kritiseeritud, leiab Mäggi, et läbi selle saavad lahenduse ka sellised probleemid, mida pole mitmetel bürokraatilistel põhjustel saanud tavapäraselt lahendada. 

Toomas Tõniste sõnul on riigieelarve vastu võtmine väga oluline ning see näitab, et meie riigi rahaasjad on heas korras ja jäävad heasse korda. «Eesti on kindlalt maailma rahanduslikus kõrgliigas,» ütles ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles