Eesti suursaadik Jaapanis andis üle volikirja keisrile

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani keiser Akihito ja Eesti suursaadik Väino Reinart
Jaapani keiser Akihito ja Eesti suursaadik Väino Reinart Foto: Kunaicho/Imperial Household

Eesti uus suursaadik Jaapanis Väino Reinart andis üle oma volikirja Keisripalees keiser Akihitole.

Tseremooniale järgnenud vestluses edastas suursaadik Väino Reinart keisrile Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi südamlikud tervitused.

Keiser Akihito palus tervitada Vabariigi presidenti ja ka president Ilvest ning meenutas soojalt oma visiiti Eestisse ja kogetud koorilaulutraditsiooni.

Volikirjade üleandmisel osales Jaapani Valitsuse esindajana minister Hiromichi Watanabe.

Kohtumisel kõneldi võimalustest Eesti ja Jaapani suhete edasiseks arendamiseks. Arutati, et majandussuhetest on paljulubav just IT ja digitaalsete teenuste alane koostöö.

Minister tänas ka Eestit toetuse eest 2011. aastal maavärina ja tsunami poolt tekitatud tagajärgede likvideerimisel.

Suursaadik Reinart tõdes, et Eesti ja Jaapani suhetes on võimalusi rohkem tänu vabakaubanduslepingule. Lepingu jõustumisel kaovad suured tollitariifid eksporditavatelt kaupadelt, mis tähendaks Eesti tootjatele ligikaudu kahe miljoni euro suurust võitu.

«Näiteks seni on Jaapan rakendanud paljudele piima- ja lihatoodetele kuni 40 protsenti tollitariife. Oluliselt paranevad ka võimalused teenuste osutamiseks Jaapani turul, samuti ka ligipääs riigihangetele,» ütles suursaadik Reinart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles