Linnavalitsus eraldab Liiva kalmistu kabeli remondiks ligi 18 000 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiva kalmistu kabeli põleng
Liiva kalmistu kabeli põleng Foto: Erik Tikan

Tallinna linnavalitsus otsustas eraldada reservfondist raha põlengus kahjustada saanud Liiva kalmistu kabelihoone avariitööde teostamiseks, ühtlasi eraldati raha perekond Pätsi hauaplatsi korrastustöödeks.

«Linnavalitsuse reservfondist eraldati Liiva kalmistu kabeli ja perekond Pätsi hauaplatsi jaoks kokku 25 455 eurot,» ütles abilinnapea Züleyxa Izmailova. «Kabeli kiireloomulistele avariitöödele kulub esialgse kalkulatsiooni kohaselt ligi 18 000 eurot ning Metsakalmistul asuva perekond Pätside hauaplatsi korrastustöödeks ligi 8000 eurot.»

Liiva kalmistu kabelis puhkes 2. detsembril tulekahju, mille käigus sai hoone suuri kahjustusi. Linnavaraamet koostab järgmisel aastal Liiva kalmistu kabelihoone ehitusprojekti, mille alusel kabelihoone hiljem täielikult renoveeritakse. Kuivõrd tulekahju tekitas kabelihoonele märkimisväärseid kahjustusi ja ehitusprojekti koostamine võtab aega, tuleb kabelihoonele veel 2018. aastal teha kiireloomulisi avariitöid, milleks on põlenud konstruktsioonide lammutamine, kabelihoone koristamine ja pesemine, elektrisüsteemi kontrollimine ja kabelihoonele ajutise katuse paigaldamine.

MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum palus abi Metsakalmistul asuva perekond Pätsi hauaplatsi korrastamiseks, et väärikalt tähistada 23. veebruaril 2019 Konstantin Pätsi 145. sünniaastapäeva. Perekond Pätsi hauaplatsi korrastustööde käigus on plaanis asendada paeplaadid uute graniitplaatidega, puhastada ja vuukida hauaplatsi müür ning paigaldada hauaplatsile hauakivid ja graniitpuru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles