Eesti vanim elanik on Marta Kivi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
106-AASTANE SÜNNIPÄEVALAPS: 5. veebruaril võttis Kohilas poeg Jüri peres elav maailma vanim saarlane vastu õnnesoove nii sugulastelt kui ka Kohila valla juhtidelt.
106-AASTANE SÜNNIPÄEVALAPS: 5. veebruaril võttis Kohilas poeg Jüri peres elav maailma vanim saarlane vastu õnnesoove nii sugulastelt kui ka Kohila valla juhtidelt. Foto: Saarte Hääl

Raplamaal elav Marta Kivi on 106aastane proua, kes oli viie aastane, kui nägi Eesti Vabariigi sündi.

Kohilas elab Marta Kivi koos oma poja Jüri ja miniaga. Marta kommenteeris oma pikaealisust sellega, et ta on lihtsalt Maa peale unustatud. Tervisemured hakkasid tekkima alles pärast sajandat eluaastat, kirjutas veebruaris ajaleht Raplamaa sõnumid.

Marta päevad mööduvad lehtede lugemise, ristsõnade lahendamise ja teleka vaatamise seltsis.

Ta on eluaeg töötanud õpetajana, kuid kui palju õpilasi tal kokku on olnud, seda ei oska keegi öelda. Marta astus ise esimesse klassi 1919. aastal.

Tema endisel õpilasel Ene Lullal oli kunagise klassijuhataja kohta ainult head öelda, edastas Saarte hääl veebruaris.

«Ta oli suurepärane õpetaja. Mulle meenub, et ühe meie klassi tüdruku ema suri ja õpetaja oli talle siis ka ema eest. Nad saavad siiani väga hästi läbi. Õpetaja Kivi oli väga musikaalne, juhendas rahvatantsurühma, kooli koori ja orkestrit. Mina õppisin tema käe all mandoliini mängima,» meenutas Ene Lulla.

Esmaspäeval suri 107-aastaseks elanud valgalanna Anna Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles