Kaitseministeeriumi kaks kaotatud lahingut (8)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linna ettepanek kaitseväele on rajada sõjamasinate parkimisplatsid eraomandis endisesse Võru naftabaasi, mille reostusest puhastamise kulud jääksid kaitseväe kanda.
 
Võru linna ettepanek kaitseväele on rajada sõjamasinate parkimisplatsid eraomandis endisesse Võru naftabaasi, mille reostusest puhastamise kulud jääksid kaitseväe kanda.  Foto: Arved Breidaks

Kaks plaani, kaks ummikseisu. Suureneva kaitse-eelarve kulutamisel on kaitseministeerium ootamatult põrkunud takistustele, mis sunnivad plaane kiirkorras muutma. Kohalike omavalitsuste aeglus jääb kiiresti areneva riigikaitse arenguplaanidele jalgu.

Uute kaitserajatiste plaanid toppavad kohalike omavalitsuste võimukoridorides. Viimase kuu jooksul loobus kaitseministeerium plaanist kolida Tartu kesklinna lähistelt linna serva Tiksojale, sest linn ei saanud detailplaneeringut õigel ajal algatatud.

Samuti on Võru linnas punnseisus kaitseministeeriumi plaan laiendada senist Kuperjanovi jalaväepataljoni territooriumi, Taara linnakut, ehitades sellest lõunasse jäävale maaribale laod ja parkimisplatsid sõjamasinate tarbeks, mida kasutataks vaid sõjaolukorras. Rahuajal käivitataks masinaid mõnel korral aastas õppuste ajal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles