Uuest aastast muutub Tallinnas kaksikute sünnitoetus

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikud.
Kaksikud. Foto: PantherMedia / Zdenek Fiamoli

Tallinna Linnavolikogu tõstis kaksikute sünnitoetuse 1000 eurole. See hakkab kehtima kõigile pärast 2019. aasta 1. jaanuarit Tallinnas sündinud kaksikutele. 

Tallinna linnavolikogu kiitis oma eilsel istungil heaks muudatuse, mille kohaselt lisatakse Tallinna universaaltoetuste loetellu kaksikute sünnitoetus.

«Kaksikute saamine ja nende korraga majandamine on keerulisem kui ühe lapse saamine. Eelkõige just esimesel aastal, kui perekonnale uute ilmakodanikega seonduv on kõik uus. Tean seda omast kogemusest,» ütles Tallinna Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Õnne Pillak pressiteate vahendusel.

Pillaku sõnul pole esmased väljaminekud kaksikutega mitte üksnes topelt, vaid sageli vähemalt kolmekordsed. Ta selgitas seda sellega, et mitmike asjade turg on väike, mistõttu on hinnad kõrgemad ning ka teenused kallimad. «Paljud kaksikute pered vajavad igapäevast abi esimestel kuudel, sest just sünnitanud ema ei saa üksi kahe imikuga hakkama,» lisas ta.

«Suhtlen iga päev peredega, kus kasvavad kaksikud, ning tean, mis tähendab kaksikute saamine, millised on esimesed kuud koos uute pereliikmetega ning millised on kaksikute sünniga kaasnevad kulud. Mõeldes peredele, kes tulevikus saavad kaksikud ja kuulates mitmike peresid ja arvestades nende soove, leian, et otsus lisada universaaltoetuste loetellu ka kaksikute sünnitoetus on samm õiges suunas,» on Pillak veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles