Lottemaa jõulumaa avaneb EV100 laste- ja noorteprogrammi lõpupeol

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

​Laupäeval, 15. detsembril avatakse Pärnumaal Lottemaa teemapargis jõulumaa, mis pakub tervele perele jõuluteemalisi tegevusi, etendusi ja muusikat. Jõulumaa avaneb Eesti Vabariik 100 laste- ja noorteprogrammi lõpupeoga, kus tänatakse programmi eestvedajaid.

„EV100 laste- ja noorteprogrammi lõpetamine Lottemaal toimub ühe viimase suurema lastele ja noortele pühendatud juubelikingituse vaimus,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

„2019. aasta jaanuaris esilinastub EV100 lastefilm „Lotte ja kadunud lohed“. Laste- ja noorteprogrammi lõpupeol saab esimest korda tutvust teha Lotte väikese õe Roosiga,“ märkis ta.

EV100 laste- ja noorteprogrammi lõpetamine algab 15. detsembril kell 11 Pärnumaal asuvas Lottemaa teemapargis.

Ühe viimase suure kingitusena lastele jõuab 2019. aasta jaanuaris kinolinale EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“, mille uut tegelaskuju – Roosit – lõputseremoonial ka tervitatakse. Sündmusega avatakse ka Lottemaa teemapargis Jõulumaa.

„Leiutajateküla on muutunud talviseks muinasjutumaaks ning ootab alates 15. detsembrist kõiki jõuluvõlumaad avastama,“ ütles Lottemaa tegevjuht Margit Toodu.

„Külaelanikud on kaunistanud oma kodud, aiad ja metsarajad ning loonud hubase jõulumeeleolu. Kõiki lapsi ja peresid ootavad vahvad tegevused, meeleolukas kontsert ja põnevad näidendid, kus on juba teemaarendusi ka uuest filmist,“ lausus ta.

Lotte jõulumaa on avatud 15.-16. ja 26.-30. detsembril kell 12-16. Sündmused toimuvad nii väli- kui ka siseruumides. Lähemalt saab programmi uurida SIIT.

EV100 laste- ja noorteprogrammi suuremad algatused olid „Laste Vabariik“, „Eesti 100 tamme“, „Igal lapsel oma pill“ ja „100 e-külalistundi“. Ainuüksi neist algatustest sai  juubeliperioodil osa kokku üle 200 000 inimese. Kokku kuulus EV100 laste- ja noorteprogrammis ligi 840 sündmust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles