Lugeja video: ööpimeduses transporditi lennuvõimetut reisilennukit (4)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel võis Tallinnast Keila poole suundunud maanteel näha kummalist vaatepilti. Nimelt transporditi veokil suurt tiibadeta reisilennukit. 

Videost on näha, et Magnetic MRO logoga lennukil pole ei tiibu ega saba, samuti on ära lõigatud nina. Tegemist on 186 reisijat mahutava Airbus 320 lennukiga.

Samast lennukist oli juttu ka neljapäevases Ringvaates, kus Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots selgitas, et nüüd ühel järgneval ööl on plaanis lennuk Tallinna lennujaamast minema transportida. Kuigi saates lennuki transportimise kuupäeva ei mainitud, märkas täna öösel kummalist veost Postimehe lugeja.

Ringvaates sõna saanud Mäeotsa sõnul müüakse lennuki kere eriüksusbaasi Saksamaale, kus seda hakatakse kasutama pantvangiolukordade lahendamise väljaõpeteks.

Kuigi lennukid on lendamiseks mõeldud, viiakse Airbus 320 kere Saksamaale maismaad ja mereteed pidi, selgitas Mäeots saates. Ühel reisilennufirmal olevat lennukiga treeninglennu ajal liiga rohmakas maandumine olnud, mistõttu muutus lennuk lendamiseks kasutuskõlbmatuks. Nüüd hakkab lennuk teenima aga vähemalt sama õilsat eesmärki, kui seda on reisijate vedamine. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles