Enam kui pooltel Pirita elanikel on prügiveoleping sõlmimata (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskkonnateenuste prügiauto.
Eesti Keskkonnateenuste prügiauto. Foto: Marko Saarm

Uuest aastast minnakse Pirita linnaosas üle korraldatud jäätmeveole, mis tähendab seda, et prügikonteinereid tühjendab nagu paljudel piritalastel varemgi, AS Keskkonnateenused, kuid jäätmeveolepingu peavad elanikud sõlmima Tallinna Jäätmekeskusega.

«Kui leping jääb sõlmimata, siis paraku alates 1. jaanuarist mahutit ei tühjendata. Kuigi jäätmeseadust lugedes võib aru saada, et omavalitsus peab panama ukselt uksele veoki lihtsalt sõitma, siis tegelik elu on märksa keerulisem. Tallinna Jäätmekeskus ootab veo alustamiseks siiski kõigi jäätmevaldajate taotlust, mis on vajalik täpsemate tingimuste fikseerimiseks. Jäätmevedaja ei saa minna kinnistule mahutit taga otsima, kui teda pole sinna kutsutud,» selgitas Tallinna Jäätmekeskuse avalike suhete juht Juhan Hindov.

Seda, et õnnestub prügiveolepingu sõlmimisest mööda hiilida, ei maksa tema sõnul loota. «Linnal on olemas info kõigi kinnistute kohta, kes on kohustatud jäätmeveoga liituma ning hiljemalt veebruari lõpus hakkame kontrollima, et kes ei ole veosüsteemiga liidetud. Tuletame meelde, et korraldatud jäätmeveoga liitumine on kohustuslik ning vajadusel kaasame järelevalvega tegeleva asutuse, mupo,» lausus Hindov.

Lõppeva nädala neljapäevaks olid Tallinna Jäätmekeskusega lepingu sõlminud 2151 Pirita kinnistuomanikku, ehk kõvasti alla poole nendest, kes peavad seda tegema.

Lihtsaim viis lepingu sõlmimiseks on Tallinna Jäätmekeskuse kodulehel www.prugi.ee, kus saab täita lepingu taotluse blanketi. Lepingut saab sõlmida ka Pirita linnaosavalitsuses igal esmaspäeval kuni aastavahetuseni kella 14–18 aadressil Kloostri tee 6. Ka Tallinna Jäätmekeskuses aadressil Sadama 17 on võimalik sõlmida leping koha peal või siis telefoni teel helistades numbril 616 4000.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles