EKRE liige Peeter Ernits sai Tallinna TV saatejuhi kohalt sule sappa (7)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Sander Ilvest / Postimees

Septembris Keskerakonnast lahkunud ja EKRE-ga liitunud Peeter Ernits eemaldati Tallinna TV saate «Otse kümnesse» saatejuhi kohalt. 

«Neil päevil sain teada, et Keskerakonna juhtkond on andnud korralduse minu eemaldamiseks Tallinna TV populaarseima saate, «Otse kümnesse» juhi kohalt, kirjutas Peeter Ernits Facebookis.

Ta selgitas, et vene ajal nimetati seda, kui kõrge seltsimees helistas asutuse juhile ja andis vastuvaidlematu korralduse telefoniõiguseks. «Telefoniõiguse mõte on selles, et kirjalikku jälge maha ei jää. Nii ka praegu,» ütles Ernits.

Ernits usub, et kõigepealt tema juhitud saade «Vaba Mõtte Klubi» ja siis «Otse kümnesse» on muutnud Eesti poliitilist reaalsust. «Neli aastat tagasi jõudis EKRE Riigikokku. Tänaseks on temast saanud Eesti üks populaarsemaid erakond,» kirjutas ta ning lisas, et tervelt viis Vaba Mõtte Klubi asutajaliiget juhivad kevadel EKRE valimisnimekirju.

«Just seepärast andis majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson Tallinna TV juhtidele käsu minu eemaldamiseks saatejuhi kohalt, sest sellised asjad tuleb «meie» kanalis lõpetada,» arvas Ernits.

«Muuseas, Tallinna TV ei ole Keskerakonna kanal. Veelgi enam, Tallinna linnatelevisioon ei allu mitte kuidagi majandus- ja kommunikatsiooniministrile,» kritiseeris Ernits.

Keskerakondlasest SA Tallinna Televisiooni juhatuse liige Taavi Pukk ütles, et Peeter Ernitsa pahameel on põhjendamatu, kuna Tallinna Televisiooni nõukogu on vastu võtnud otsuse, mille kohaselt ei tohi Riigikogu valimiste eel (alates 01.01.19) parlamenti kandideerivad inimesed tegutseda TTV-s reporterite, saatejuhtide ja saadete püsikülalistena. 

«Nii väga kui ka Peeter Ernits seda tahaks, ei tule Kadri Simson, Yana Toom ja Jaak Aab igal õhtul kokku, et üle vaadata, kes Tallinna Televisioonis parajasti esinevad. Ei tule nad sel põhjusel kokku ka kord kuus ega isegi mitte kord aastas,» ütles Pukk ja lisas, et soovitab Ernitsal paluda Kadri Simsoni, Yana Toomi ja Jaak Aabi ees vabandada.

Postimehel ei õnnestunud Kadri Simsoni nõunikku tabada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles