Pätsi kuju ajab arvamused lahku (70)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Päts monument: pooldajad, vastased ja erapooletud.
Konstantin Päts monument: pooldajad, vastased ja erapooletud. Foto: Postimees

Peaaegu sama palju, kui on monumendi pooldajaid, on ka neid, kes ei oska seisukohta võtta.

Postimehe tellitud Kantar Emori uuringust selgus, et Konstantin Pätsi monumendi rajamist Tallinna kesklinna peab heaks mõtteks 42 protsenti vastanuist, samal ajal kui idee vastaseid on täpselt kaks korda vähem. 37 protsenti vastajatest tunnistas, et neil pole ses küsimuses kindlat arvamust.

Ajakirja Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski küsis hiljuti oma kolumnis: «Tallinna on tulemas veel üks vastuolusid külvav kuju. President Konstantin Pätsi mälestussammas Tammsaare parki. Kas keegi teeks ka rahvaküsitluse? Keskerakondlik linnavõim rõhutab alati rahvale lähedal olemist. Nüüd on see võimalus avanenud, sest teadupärast kuulub kunst rahvale.»

Kantar Emor uuriski Postimehe tellimusel, kas Eesti inimesed pooldavad Konstantin Pätsile monumendi püstitamist Tallinna kesklinna. Iga viies ütles,  et ei poolda ning 42 protsenti avaldas monumendi püstitamisele toetust. Märkimisväärne oli aga nende inimeste hulk, kel puudus selles küsimuses kindel seisukoht.

Kommentaarid (70)
Copy
Tagasi üles